Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Κάθε μέρα και μία εξαφάνιση



Σχεδόν ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε μέρα στην Ελλάδα. Οι οικογενειακές εντάσεις που αυξάνονται -με πολλές αιτίες που συχνά συνδυάζονται, σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι ο κυριότερος λόγος που οδηγεί ένα παιδί στη φυγή από την οικογενειακή εστία, χωρίς να θεωρούνται αμελητέα τα ερωτικά, ψυχολογικά και άλλα αίτια.

 
Κάθε μέρα και μία εξαφάνιση

Τα κορίτσια εξαφανίζονται 2,5 φορές περισσότερο από τα αγόρια, με τα περισσότερα περιστατικά να σημειώνονται στην περιφέρεια και όχι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Το 2012 εξαφανίστηκαν 311 παιδιά, εκ των οποίων τα 94 στην Αττική και τα 217 στην επαρχία. Το πρώτο 4μηνο του 2013 εξαφανίστηκαν 138 ανήλικοι με την επαρχία (90) να υπερφαλαγγίζει ξανά την Αττική. Τα 97 από αυτά τα παιδιά αναζητούνται ακόμη.

Αντίστοιχα το 2012 και το πρώτο 4μηνο του 2013 καταγράφηκαν 55 αρπαγές ανηλίκων σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 23 δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Παρ όλα αυτά, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως ο μέσος όρος ανεύρεσης των εξαφανισμένων ανηλίκων ανήλθε την περίοδο 2012-2013 σε ποσοστό 78,4%.

Αυτά επισήμαναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (25 Μαΐου) σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο εθελοντικός οργανισμός από την πλευρά του δέχθηκε 41 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών το πρώτο 4μηνο του 2013 μέσω της γραμμής 116000. Από τις 34 περιπτώσεις στις οποίες το «Χαμόγελο» παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες βρέθηκαν και τα 34 παιδιά.

«Υπάρχουν εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα αλλά όχι στον βαθμό που διαδίδεται. Δεν ισχύουν οι φήμες ότι παιδιά απάγονται και τους αλλάζουν ρούχα μέσα σε πολυκαταστήματα. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο», τονίζει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κ. Γιαννόπουλος.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets