Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ


Η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στις παθούσες από τις πλημμύρες ευρωπαϊκές χώρες. Θα το κάνει σε περίπτωση που θα υποβληθεί η σχετική αίτηση, ενημέρωσε η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, Ιρίνα Ρόσσιους.



Ο επικεφαλής του Υπουργείου Βλαδίμιρ Πουτσκώφ έστειλε σχετικά τηλεγραφήματα με πρόταση βοήθειας στον επικεφαλής του ΥΠΕΞ και στις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων της Τσεχίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας καθώς και στον Ευρωπαίο Επίτροπο στα θέματα διεθνούς συνεργασίας, Κρισταλλίνα Γεοργίεβα.

«Σε περίπτωση που θα υποβληθεί η σχετική αίτηση είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αμέσως τόσο στη διεξαγωγή εργασιών διάσωσης, όσο και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε τα λόγια του Υπουργού η κα Ρόσσιους.

Σημείωσε ότι το Εθνικό Κέντρο Διεύθυνσης στις έκτακτες καταστάσεις του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στην πόλη της Μόσχας βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Κέντρο συντονισμού έκτακτης αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επεξεργασία των θεμάτων αυτών, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Νωρίτερα στο Εθνικό Κέντρο Διεύθυνσης στις έκτακτες καταστάσεις του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στην πόλη της Μόσχας έγινε τηλεγέφυρα με το Κέντρο άμεσης αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

"Ανησυχούμε για την κατάσταση που αφορά τις έντονες πλημμύρες σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών. Εάν χρειαστεί βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πλημμύρας ", είπε ο υποδιευθυντής του Εθνικού Κέντρου Διεύθυνσης στις έκτακτες καταστάσεις, Σεργκέι Μιροσνιτσένκο.

Ο εκπρόσωπος του Κέντρου στις Βρυξέλλες Πίτερ Μπίλλινγκ ευχαρίστησε το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας για την στήριξη και δήλωσε ότι "η κορυφή της πλημμύρας αναμένεται τη Δευτέρα - Τρίτη ". "Την Τετάρτη αναμένεται μείωση των νερών ", είπε.

Από την πλημμύρα στην Ευρώπη έπαθαν ζημιά η Τσεχία, η Γερμανία και η Αυστρία.





Πηγή: agioritikovima.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets