Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης: Αϋπνίες λόγω απολύσεων


Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Δύσκολες ώρες περνάει από τότε που ανέλαβε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει επιφορτιστεί τις διαπραγματεύσεις με τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο.


Ο ίδιος περιγράφει σε συνέντευξή του στο Bloomberg τα συναισθήματά του.

«Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα όταν ξέρω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι. Δεν είναι εύκολο, ακόμα και από συναισθηματικής απόψεως. Αν πρέπει ωστόσο να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον είναι να κάνω την καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητστοτάκης, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί στον «πιο αντιδημοφιλή πολιτικό της Ελλάδας», απάντησε:

«Υπάρχουν αρκετοί αντιδημοφιλείς πολιτικοί (στην Ελλάδα σήμερα). Αν κοιτάξετε (ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί), θα δείτε ότι ο κόσμος ξέρει. Είναι αυτοί που οδήγησαν σε αυτό το υπερδιογκωμένο κράτος. Είναι πιο αντιδημοφιλείς από εμένα. Προσωπικά υποστηρίζω τις συγκεκριμένες θέσεις εδώ και εννέα χρόνια... Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει μια πλειοψηφία των Ελλήνων που στηρίζει «σιωπηρά» την αναδιάρθρωση του Δημοσίου: «Υπάρχει μία σιωπηρή πλειοψηφία η οποία ελπίζει ότι θα λάβει χώρα μία πραγματική μεταρρύθμιση του Δημοσίου. Είναι αυτοί που έχουν “καταπιεί” όλη τη δημοσιονομική προσαρμογή. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους από τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε.

Όσον αφορά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Όπως όλες, δεν θα είναι μία εύκολη ψηφοφορία» είπε. «Εκτιμώ ωστόσο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου» συνέχισε. Μπορεί η κυβέρνηση να διαθέτει μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πολύ πιο ομοιογενής απ’ ότι ήταν στο παρελθόν» υποστήριξε ο υπουργός.




Πηγή: zougla.gr





Μητσοτάκης: Δεν είναι εύκολο από συναισθηματική άποψη να απολύσεις τόσους ανθρώπους

Αν πρέπει να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ να κάνω, είναι η σωστή επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του, δηλώνει ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, στο Bloomberg

«Αν πρέπει, όμως, να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον να κάνω, είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του» τονίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του», επισημαίνει, αλλά παραδέχεται ωστόσο ότι «δεν είναι εύκολο και από συναισθηματική άποψη».

Όπως λέει δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι.

Πάντως αναφέρει ότι, παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του των τελευταίων, όπως λέει, εννέα χρόνων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει - υπερασπιζόμενος την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις στο ελληνικό Δημόσιο - πως «υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία (σσ. στην Ελλάδα), που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα».

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η δόση από τους δανειστές της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Όπως όλες οι ψηφοφορίες, έτσι και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η παρούσα κυβέρνηση έχει τώρα μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πιο ομοιογενής απ΄ότι στο παρελθόν».

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι η Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει σε διαθεσιμότητα άλλους 25.000.






Πηγή: skai.gr


Κινητοποιήσεις κατά της κινητικότητας
null

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets