Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση για δύο: Πρεμιέρα στο υπουργικό για Σαμαρά-Βενιζέλο / (Η εισήγηση του κ. Σαμαρά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο σε βίντεο)

Δραματικούς τόνους επέλεξε ο Πρωθυπουργός στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, όπως προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό. 



Βαρύνουσα σημασία αποκτά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Αντώνη Σαμαρά, εγκαινιάζοντας τη νέα μορφή συγκατοίκησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Βενιζέλος - Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο κάλεσε τους υπουργούς να μη χάσουν ούτε ένα λεπτό και έθεσε τις τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

Να εκταμιευθεί η νέα δόση του δανείου μέσα στις επόμενες ημέρες

Να τρέξει, όπως είπε, η προετοιμασία για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014

Να πιάσει η Ελλάδα τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία.

«Υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας, μας ενώνει η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο» είπε με έμφαση ο Πρωθυπουργός απαντώντας έτσι και στις εσωκομματικές βολές ότι έδωσε υπερβολικά μεγάλο ρόλο στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη «σταθερότητα» και προανήγγειλε συνταγματική αναθεώρηση που πρέπει να έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως είπε.

Αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εγκαινιάζοντας έτσι τη συγκατοίκηση των δύο κομμάτων στην κυβέρνηση και τον ρόλο του ισότιμου εταίρου.

Ολόκληρη η εισήγηση του κ. Σαμαρά στο βίντεο που ακολουθεί:






Πηγή: iefimerida.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets