Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος: «Προτεραιότητες η ανάπτυξη και η απασχόληση με μεταρρυθμίσεις»

Παρέλαβε τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
 


Από το «τρίτο κατά σειρά προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας» - όπως χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών ο Ευ.Βενιζέλος, μετά δηλαδή από το υπουργείο Έθνικής Άμυνας και το υπουργείο Οικονομικών - ο νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από τον προκάτοχό του υπογράμμισε τη βούληση προώθησης του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που «βγάζει οριστικά την πατρίδα μας από την κρίση». Αποχωρώντας από το υπουργείο Εξωτερικών ο Δημ.Αβραμόπουλος είχε επίσης τονίσει ότι στη διάρκεια της θητείας του «ανατάχθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας» αλλά και καλλιεργήθηκε η αντίληψη της «θεσμικής διάρκειας στη συνέχεια του κράτους».

Απευθυνόμενος με ιδιαίτερη θέρμη στον κ.Δημ.Αβραμόπουλο, στην «εξαιρετική δουλειά που έκανε» και στην προοπτική της «στενής συνεργασίας» που θα έχουν ως καθ΄ύλην αρμόδιοι υπουργοί των δύο «πυλώνων» της εθνικής κυριαρχίας, ο κ.Βενιζέλος υπενθύμισε ότι τα δύο κόμματα επικαιροποιούν την προγραμματική συμφωνία της κυβερνητικής συνεργασίας, κατά τρόπο ώστε να υπάρχει «πλήρης συντονισμός σε καθημερινή βάση». Αναφορικά με τη συγκυρία, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει πλέον το μικρότερο διαρθρωτικό δημοσιονομικό έλλειμμα στην κλίμακα της ευρωζώνης» και άρα πρέπει να διακηρυχτεί ότι «ο λαός μας και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία».

Ανάπτυξη και απασχόληση σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, είναι το δίπολο των προτεραιοτήτων είπε ο κ.Βενιζέλος σημειώνοντας ότι επείγουν οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, υπογραμμίζοντας επίσης πως πρέπει να προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος «με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Απευθύνοντας εξάλλου «αδελφικό χαιρετισμό στον Κυπριακό λαό που περνά τη μεγάλη δοκιμασία της κρίσης βιώνοντας παράλληλα το πολιτικό πρόβλημα της χώρας», και στον «απανταχού απόδημο Ελληνισμό», ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της Ελληνικής Προεδρίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην «υψηλή ποιότητα του διπλωματικού και του άλλου προσωπικού», στο «πατριωτικό φρόνημα των υπηρεσιακών στελεχών» και την εξαιρετική δουλειά του υφυπουργού Κ.Τσιάρα που αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Ο κ.Αβραμόπουλος εξάλλου αποχωρώντας για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - όπου «θα συνεχίσει το έργο που έκανε στη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου», όπως παρατήρησε ο κ.Βενιζέλος - ευχαρίστησε τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για τη «συμπαράσταση και τη βοήθειά τους». Επισημαίνοντας εξάλλου ότι στη λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών εξαφανίστηκαν οι «κομματικοί φίλοι», υπογράμμισε τη σημασία του πολιτικού προτάγματος - της «συνοχής, συνεργασίας, συναίνεσης» - και του γεγονότος ότι «βιώνουμε στην πράξη» την πολιτική συναίνεση.





Πηγή: kathimerini.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets