Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μήνυμα αγάπης Ιερώνυμου στην Ομογένεια



Μήνυμα αγάπης στέλνει, μέσω του «Εθνικού Κήρυκα», στην Ομογένεια ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στη Βοστώνη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στον Ελληνισμό της Αμερικής, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.



Απαντώντας στην ερώτηση του «Ε.Κ.» λίγα λεπτά μετά την άφιξή του «Μακαριότατε τι μήνυμα στέλνετε στην Ομογένεια;», ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είπε, πως «ήλθαμε να πάρουμε την αγάπη σας και να σας πούμε ότι σας αγαπούμε κι εμείς, κι αισθανόμαστε ότι είμαστε μία οικογένεια».

Στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή, ενώ με δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος χαρακτήρισε την επίσκεψη του ως «ιστορική» και συμπλήρωσε πως «είναι μία πολύ ωραία επίσκεψη, είναι πραγματική ευλογία Θεού για μας και για την Ελλάδα». Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε ακόμα στον «Ε.Κ.» πως «ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι εξαιρετικός άνθρωπος».

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε εκ μέρους της Ελλάδος η νέα γενική πρόξενος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πριν δύο εβδομάδες και η οποία έχει ήδη δημιουργήσει άριστες εντυπώσεις στην Ομογένεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του έφτασαν στη Βοστώνη στις 7:45 το βράδυ με τις Ελβετικές Αερογραμμές «Swiss Air» όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. Εγινε μία σύντομη εκδήλωση καλωσορίσματος στην αίθουσα των επισήμων, όπου τρία κοριτσάκια της Ομογένειας, η Μαρία-Αγγελική Πατσαούρα, η Ευαγγελία Βασιλειάδη και η Ελευθερία Λαμπροπούλου του επέδωσαν ανθοδέσμες, λέγοντας του «καλώς ήλθατε Μακαριότατε στη Βοστώνη, την ευλογία σας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είπε πως «καθώς βγήκατε από το αεροπλάνο για σας είναι 3 η ώρα το πρωί της επομένης ημέρας επομένως παρά τον κόπο σας είπαμε να σταθείτε εδώ να σας χαιρετήσει μία αντιπροσωπεία μικρή».

Είπε ακόμα, πως «ο Μακαριότατος δεν είναι απλώς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δεν έρχεται από κάτι το εύκολο, ο Μακαριότατος και οι υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος τρέφουν ημερησίως χιλιάδες ανθρώπους, στην Αθήνα περί τις δέκα πέντε χιλιάδες και προσφέρουν φάρμακα, επομένως έρχεται έπειτα από πολλή δουλειά φιλανθρωπίας και αγάπης».

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος ιερώνυμος είπε: «ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά εμείς τα συντονίζουμε, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι βοηθούν για να δοθεί αυτή η αγάπη και μεταξύ αυτών των πολλών είστε κι εσείς». Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ακόμα ότι «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους σας και τον καθένα χωριστά, λέγοντας το ‘Χριστός Ανέστη’ και εκφράζοντας πολλές ευχαριστίες διότι σας βγάζουμε κι από τα δικά σας προγράμματα». Τόνισε ότι «πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε ότι ερχόμαστε με πάρα πολλή χαρά, με πολλή ευχαρίστηση και πιστεύομε απόλυτα ότι θα φύγουμε με την καρδιά μας γεμάτη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σύστησε τη συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, λέγοντας: «τον Μακαριότατο συνοδεύουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο π. Στέφανος Αβραμίδης απόφοιτος της Θεολογικής μας Σχολής και μόνιμος κάτοικος Ελλάδος, ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης και ο καλός αστυνομικός κ. Δημήτρης Καρανάσος.

Η χορωδία της Θεολογικής Σχολή έψαλε τη φήμη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο απερχόμενος κοσμήτορας της Σχολής πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Φιτζέραλντ, ο κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίου κ. Δημήτρης Κατός, ο αντιπρόεδρος της Εφορίας της Σχολής κ. Αθανάσιος Λέλον, περί τους δέκα ιερείς της Μητρόπολης Βοστώνης με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και περί τους δέκα πέντε ομογενείς.

Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έγινε μάλλον εν στενώ κύκλω, δηλαδή δεν είχε προσκληθεί η Ομογένεια να παρευρεθεί στο αεροδρόμιο, εκτός από κάποιους ομογενείς οι οποίοι είχαν προσκληθεί επιλεκτικά. Τονίζεται ότι δεν υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση στην αίθουσα υποδοχής και μερικοί ομογενείς ταλαιπωρήθηκαν αναμένοντας στη γενική έξοδο των αφίξεων του εξωτερικού, όπως συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Δημόπουλος, γνώριμος και φίλος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στον «Ε.Κ.» για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είπε ότι «αισθάνομαι ευχαρίστηση και είναι πολλά χρόνια που Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος είχε να επισκεφθεί την Αμερική και ειδικά τη Βοστώνη» και συμπλήρωσε πως «είναι μεγάλη μου χαρά που έρχεται και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος που το καλοκαίρι σχεδόν κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία τρώμε στην ίδια ταβέρνα στην Καλαμάτα, κι έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή γνωριμία». Στην ερώτηση αν θα πρέπει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος να επισκέπτεται πιο συχνά την Ομογένεια, είπε «βεβαίως, διότι είμαστε κι εμείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, παιδιά της Ελλάδος».

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής π. Νικόλαος Τριανταφύλλου δήλωσε πως «η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σημαίνει ότι η Θεολογική Σχολή κατά την 75η επέτειό της έχει την ευκαιρία να δείξει ότι δεν έχουμε αποτύχει να προαγάγουμε τα νάματα της πίστεως».

Η κ. Ελένη Βιδάλη, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, ανέφερε πως «είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή και είμαι πολύ τυχερή και υπερήφανη που μπορούσα να συμμετάσχω κι εγώ εδώ σήμερα».

Οταν ρωτήσαμε τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη, του οποίου η κόρη ήταν ένα από τα τρία κορίτσια που έδωσαν ανθοδέσμες στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πώς αισθάνεται για την επίσκεψη του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπε: «αισθάνομαι σίγουρα πάρα πολύ καλά» και συμπλήρωσε «ήταν μία επίσκεψη η οποία έπρεπε να είχε γίνει και από τους προηγούμενους Προκαθημένους. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, φαίνεται σοφότατος και πιστεύω ότι θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων και από Ελλάδα προς εδώ και από εδώ προς την Ελλάδα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν».


πηγη: Briefing News 

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets