Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Με αντιπροσωπεία των εφοπλιστών συναντάται ο Πρωθυπουργός

Τη Δευτέρα στις 18:00 - Θα συζητηθεί η συνεισφορά τους στην ελληνική οικονομία
 


Νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει, στις 18.00 της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση ενδεχομένως να συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και αναμένεται να συζητηθεί η συνεισφορά των εφοπλιστών στην ελληνική οικονομία, πιθανώς και μέσω επενδύσεων πέραν της ναυτιλίας.

Τον Απρίλιο σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί για τη δωρεά από την ΕΕΕ δύο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα ο Πρωθυπουργός είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως «οι έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Επίσης, σε ομιλία του, τον Φεβρουάριο, κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΕΕ, ο πρόεδρός της, Θεόδωρος Βενιάμης, είχε αναφερθεί στην «πάγια συμβολή της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε πως «έχουμε ήδη ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για αύξηση των φορολογικών της εσόδων».

Προσφάτως, παρατήρησε τότε «η κυβέρνηση στα πλαίσια του νέου φορολογικού νόμου που ψήφισε η Βουλή τον Ιανουάριο του 2013, επέβαλε για πρώτη φορά φορολογία στα πλοία με ξένη σημαία, τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, είμαστε σε ανοικτό, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση προκειμένου το σύνολο του ελληνικού εφοπλισμού να προβεί σε εθελοντική οικονομική συμβολή στο προσεχές τριετές κρίσιμο διάστημα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ.

Πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ενωσης Εφοπλιστών ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Οπως είχε δηλώσει, αμέσως μετά, ο κ. Βαρβιτσιώτης «η Πολιτεία αναγνωρίζει και χαιρετίζει τη συμβολή της ΕΕΕ στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλει η πατρίδα μας να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης. Είναι, άλλωστε, σε εξέλιξη η εθελοντική οικονομική προσφορά που καταβάλλει για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, η οποία αποτελεί τμήμα της γενικότερης συμβολής της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία», έχει σημειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ανέφερε τότε στον υπουργό Ναυτιλίας ότι για το θέμα της εθελοντικής συνεισφοράς έως τώρα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 2.356 πλοία και ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.




Πηγή: tovima.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets