Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εδώ και μια εβδομάδα νιώθω χάλια. Έχω κατάθλιψη; -/- Νιώθω ότι βρίσκομαι σε αδιέξοδο. -/- Πολλές φορές νιώθω ότι θέλω να πεθάνω.

Το διάστημα της μίας εβδομάδας δεν επαρκεί για να μιλήσουμε για εγκαθίδρυση κατάθλιψης, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσετε το πρόβλημα να εξελιχθεί. 



Είναι πιθανό όντως να νιώσετε καλύτερα μετά από ένα διάστημα χωρίς βοήθεια, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε το πρόβλημα μόνοι σας.

Η γνώμη μας είναι ότι θα σας ήταν χρήσιμο να απευθυνθείτε σε κάποια υπηρεσία προκειμένου να αξιολογηθούν καλύτερα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Περισσότερες πληροφορίες για την θεραπεία εκλογής των διαταραχών διάθεσης καθώς και για κάποια βιβλία αυτοβοήθειας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν θα βρείτε στη σχετική ερώτηση.


Νιώθω ότι βρίσκομαι σε αδιέξοδο.

Θα σας προτρέπαμε να συνεργαστείτε με κάποιον ειδικό προκειμένου να εντοπιστεί η δυσκολία που αντιμετωπίζετε και κατά συνέπεια να μπορέσετε να καταλάβετε τους λόγους που αναπτύχθηκε. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσετε να υποφέρετε ακόμη και αν το πρόβλημα αφορά μόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά το γεγονός ότι κάνετε σκέψεις αυτοκτονίας (έστω και παροδικές) καθιστά τη συνεργασία με έναν ειδικό επιβεβλημένη. Οι σκέψεις αυτές αποτελούν προϊόν της αρνητικής σας διάθεσης και πραγματικά θα ήταν άδικο για τον εαυτό σας να στερηθείτε της δυνατότητας να βγείτε από το αδιέξοδο και να αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.


Πολλές φορές νιώθω ότι θέλω να πεθάνω.

Το γεγονός και μόνο ότι κάνετε τέτοιου είδους σκέψεις αποτελεί απόλυτη ένδειξη για άμεση συνεργασία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Οι σκέψεις αυτού του είδους σχετίζονται με συγκεκριμένου τύπου ψυχολογικές καταστάσεις, οι οποίες όταν υποχωρήσουν, υποχωρούν και οι σκέψεις αυτές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει τίποτα πιο άδικο για εσάς από το να λάβετε την απόφαση να κάνετε κακό στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μία τέτοιας παροδικής ψυχολογικής κατάστασης. Την παροδική αυτή φύση μπορείτε να την καταλάβετε μόνο και μόνο από το γεγονός ότι δε θέλετε όλες τις στιγμές να πεθάνετε, αλλά μόνο κάποιες στιγμές. Σε ένα γενικότερο επίπεδο αν λάβετε την κατάλληλη βοήθεια θα παρέλθει η ψυχολογική κατάσταση που σας ωθεί σε τέτοιου είδους σκέψεις και θα δώσει τη θέση της σε μία άλλη κατάσταση ψυχολογικής λειτουργίας, όπου τέτοιου είδους σκέψεις δε θα έχουν θέση

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να σας κάνουν να διστάζετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, αλλά πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι ο μόνος βέβαιος τρόπος για να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να αφήσει πίσω του τη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση είναι να κάνετε κακό στον εαυτό σας. Το βέβαιο είναι ότι οι σκέψεις αυτές ανέκυψαν στο πλαίσιο μίας επιβαρυντικής για εσάς κατάστασης και θεωρούμε ότι είναι απόλυτο δικαίωμά σας να λάβετε βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση και η συμβουλή μας θα ήταν να απευθυνθείτε άμεσα σε έναν ειδικό, ακόμη και αν δεν κάνετε σκέψεις να βλάψετε τον εαυτό σας.





Πηγή: mpes.uoa.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets