Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ευχές Πούτιν στους Ρώσους πολίτες για το Πάσχα


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τους ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους Ρώσους πολίτες που γιορτάζουν τη Λαμπρή Ανάσταση του Χριστού, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.


«Η Ανάσταση του Χριστού χαρίζει σε εκατομμύρια ανθρώπους χαρά και ελπίδα, τους παρακινεί σε καλά εγχειρήματα και τους εμπνέει καλές επιδιώξεις. Τους στρέφει προς τις προπατορικές πνευματικές αξίες, οι οποίες διαδραμάτισαν ιδιαίτερα ρόλο στην ιστορία της Ρωσίας τροφοδοτώντας τον εθνικό πολιτισμό», αναφέρει το συγχαρητήριο μήνυμα.

Πέραν αυτού, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σημείωσε ιδιαίτερο ρόλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διατήρηση της ειρήνης και ομόνοιας μεταξύ των πολιτών της χώρας, καθώς και στην ανάπτυξη του διαθρησκευτικού και του διεθνικού διαλόγου.

«Η Εκκλησία φροντίζει αδιάπτωτα την εδραίωση των υψηλών ηθικών ιδανικών και των οικογενειακών αξιών στην κοινωνία, ανατρέφοντας τη νέα γενιά. Κάνει πολλά και για την επίλυση των υπαρχόντων κοινωνικών προβλημάτων», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους στο μήνυμά του.

Σε χωριστό τηλεγράφημα ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο για συμβολή του στην ανατροφή της νέας γενιάς και στη διαφύλαξη των πνευματικών και των οικογενειακών αξιών.

«Θέλω να σας εκφράσω ιδιαίτερη ευχαριστία για το ποιμενικό σας έργο, να σημειώσω την τεράστια προσωπική σας συμβολή στη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και ομόνοιας, στην εναρμόνιση των διεθνικών και διαθρησκευτικών σχέσεων, στην επίλυση σημαντικότατων ζητημάτων που αφορούν στον πολιτισμό και την ηθική υγεία του έθνους», σημείωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

 

 

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets