Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ

 
Γράφει η Αλίκη Δαμασκηνού
 


Η προσωπικότητα μας δεν θα γίνει ποτέ θεϊκή.  Μπορεί μόνο να εξαφανιστεί και να αφήσει τη θέση της στις εκδηλώσεις της ανώτερης μας φύσης,  που θα βρει καλύτερες  συνθήκες για να εκδηλωθεί.  Αυτό θα γίνει μια μέρα. Η κατώτερη φύση θα εξαφανιστεί και στη θέση της θα εκδηλωθεί  και θα αποκαλυφθεί ένας Νέος Άνθρωπος σε όλη του τη δύναμη, το φως και την ομορφιά του. Ότι και αν κάνουμε για να καλυτερέψουμε την προσωπικότητα,  αυτή  θα συνεχίσει να κρατάει την εγωκεντρική της φύση.


Η προσωπικότητα δεν είναι παρά ένα δοχείο  και τίποτα περισσότερο. Την ημέρα που θα χάσει την  εγωκεντρική της φύση, δεν θα είναι πια προσωπικότητα.  Μην υπολογίζετε στην προσωπικότητα.  Χρησιμοποιήστε την  όσο μπορείτε για να την κάνετε να εξαφανιστεί, να σβήσει,  και να αναβλύσει η άλλη πλευρά του εαυτού σας, η πνευματική σας ύπαρξη,  που είναι άπειρα  μεγάλη και ισχυρή. Πολλοί όταν βρεθούν σε μια αρνητική κατάσταση νομίζουν ότι η προσωπικότητά τους χειροτέρεψε, ενώ όταν περνούν μια καλή περίοδο, λένε ότι η προσωπικότητα τους έχει  καλυτερέψει.  Απατώνται. Δεν είναι η κατώτερη φύση που καλυτέρεψε, αλλά η ανώτερη τους φύση που βρήκε καλύτερες συνθήκες να εκδηλωθεί.

Μετά πάλι η προσωπικότητα ξαναπαίρνει την υπεροχή, τα συγχέει όλα και τους κάνει να ξανά πέσουν σε μια άθλια κατάσταση. Και ούτω καθ΄εξής... Να  καταλάβουμε, ότι δεν είναι το ίδιο "εγώ" που υπόκειται σε παραλλαγές και μια γίνεται χειρότερο ή καλύτερο.  Δεν είναι το "εγώ" που αλλάζει, εδώ πρόκειται  για δυο απόλυτα διαφορετικές φύσεις που υπάρχουν μέσα μας,  και κάνουν εισβολή εκ περιτροπής διαμέσου αυτού που ονομάζουμε το  "εγώ". Η ανώτερη μας φύση δεν είναι ποτέ αρνητική,  σκοτεινή  ή εγωιστική,  κι αν σε μας συμβαίνει μια μικρή έστω εκδήλωση αρνητικότητας δεν φταίει παρά η γήινη μας προσωπικότητα. Η  άλλη η ουράνια προσωπικότητα είναι το καλό, που δεν μπορεί να γίνει κακό, ούτε το κακό να γίνει καλό, καθένα διατηρεί αιώνια τη δική του φύση. Αν κάνεις σπουδαία πράγματα,  πέτυχες να ξεφύγεις  για μια στιγμή από την προσωπικότητά  σου. Όταν ξαναπιαστείς από την παλιά σου προσωπικότητα, την βρίσκεις βέβαια όπως την άφησες,  κι όταν ταυτιστείς με τον παλιό εαυτό, θα πεις: "Eίμαι πάντα ο ίδιος!".   Γιατί ταυτίζεσαι με την προσωπικότητα;  Συνταυτίσου με την ανώτερη σου φύση, και όλα θα αλλάξουν.

Ανέβηκες ψηλά με την προσευχή , την δοξολογία, έζησες θαυμάσιες καταστάσεις,  μη ξανακατέβεις στο επίπεδο του κατώτερου εγώ... κάνε αυτά τα πράγματα σαφή μέσα στο κεφάλι σου.. Σε περίοδο ειρήνης  όλοι είναι ευγενικοί, αξιαγάπητοι, χαμογελαστοί, μόλις όμως γίνει ένας πόλεμος είναι ικανοί να καταστρέψουν και να ερημώσουν! Είναι αυτοί που άλλαξαν;  Όχι , μια άλλη φύση εκδηλώνεται διαμέσου αυτών, γιατί οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για την εκδήλωση της. Νομίζετε ότι μπορείτε να αλλάξετε το καλό σε κακό;   Όχι, πάντα θα είναι ή το ένα,  ή το άλλο,  όταν το καλό εκδηλώνεται, δεν ξέρουμε που είναι το κακό. Πετάχτηκε, διώχτηκε, έσβησε  αν όμως εξασθενίσει το καλό,  θα δούμε ότι το κακό είναι πάντα παρόν, δεν είχε πεθάνει.  Το κακό δεν είναι αιώνιο, όμως σήμερα το κακό κάνει τη δουλειά του, εκπληρώνει την αποστολή του που είναι να μας δίνει μαθήματα. Αν υπάρχει ακόμα το κακό,  είναι γιατί ο Θεός δεν του είπε ακόμα να εξαφανιστεί. Όταν όμως του πει να εξαφανιστεί,  θα εξαφανιστεί. Το κακό είναι εφήμερο  μόνο το καλό είναι αιώνιο.  Όταν λοιπόν κατέβει το θείο μέσα μας αυτό είναι που αναλαμβάνει να αντικαταστήσει το κακό με καλό, αυτό το θείο θα εργαστεί και θα εκδηλωθεί διαμέσου μας.

Αν τότε αποφασίσετε να αλλάξετε στάση, θα μετατραπείτε  αλλά υπό τον όρο να δώσετε μια απόλυτη θέση στην ανώτερη σας φύση. Διαφορετικά ότι όμορφο έχετε δημιουργήσει μόλις περάσει λίγη ώρα θα διωχθεί από την προσωπικότητα.. Μπορεί να πετυχαίνετε πότε πότε κάτω από την έμπνευσή της θαυμάσιες πραγματοποιήσεις αλλά παραμένετε πάντα ικανός να κάνετε το κακό.  Ότι όμως είναι θεϊκά όμορφο έρχεται από ψηλά από τη θεϊκή μας φύση. Όταν σβήσει η παλιά προσωπικότητα θα είμαστε εντελώς νεκροί στην κατώτερη μας φύση. Εμείς είμαστε στο μέσο, μεταξύ των δύο , θα έχουμε πεθάνει στην προσωπικότητα αλλά θα είμαστε ζωντανοί στη θεϊκή μας φύση.

 

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets