Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

"ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ".



Γράφει η Αλίκη Δαμασκηνού

"Το θέλημά  Σου!
Γιατί ευχόμαστε να εκπληρωθεί το θέλημα του Θεού;
Γιατί είναι μια θεϊκή πράξη.  Ευχόμενοι με όλες μας τις δυνάμεις να εκπληρώνουμε την θέληση του Κυρίου, ενωνόμαστε μαζί Του και σ' αυτήν ακριβώς την ένωση  γινόμαστε αγνοί, καθαγιαζόμαστε.  Πράγματι, όταν ένας άνθρωπος θέλει να εκπληρώσει το θέλημα του Θεού, η ζωή του όλη είναι απασχολημένη, είναι πιασμένη και κλειστή σ΄όλες τις άλλες επιρροές και εκείνη τη στιγμή, οι αντίθετες  θελήσεις που θέλουν να τον παρασύρουν, που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν, γιατί είναι απασχολημένος και κρατά την αγνότητά του.



Όταν ο άνθρωπος δεν εργάζεται για να εκτελέσει το θέλημα του Θεού, είναι εκτεθειμένος σ' όλους τους ανέμους, σε όλες τις άλλες θελήσεις, ορατές και αόρατες, ακόμα και αντίθετες θελήσεις άλλων ανθρώπων, αρχίζουν να μπαίνουν μέσα του για να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν. Έχει χάσει εντελώς την ψυχική του γαλήνη και όλο το λέρωμα μπαίνει μέσα του.  Μάλιστα, αν ένας άνθρωπος δεν εκπληρώνει το θέλημα του Θεού, δεν μπορεί να είναι ούτε αγνός, ούτε άγιος. Να μια εξαιρετική αποκάλυψη γι αυτούς που είναι ικανοί να καταλάβουν!

Εργαζόμαστε για να εκπληρώσουμε τη θέληση του Θεού για να διαφυλάξουμε την αγνότητα μας, τις δυνάμεις μας, για να είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Γιατί αν δεν ασχολούμαστε με τον Κύριο  να είσθε βέβαιοι ότι άλλοι  θα μας απασχολήσουν, και θα είμαστε μετά στην υπηρεσία των πιο ακατανόητων θελήσεων. Όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι αφού δεν θα εργάζονται για τον Κύριο το σπίτι τους, το μαγαζί τους, δηλαδή ολόκληρη η ύπαρξή τους, θα είναι εκτεθειμένη σ' όλους τους ανέμους, σ' όλους τους επισκέπτες σε όλους τους ανεπιθύμητους και δεν θα καταφέρουν ποτέ να εξαγνίζονται.

Βλέπετε η αγνότητα η αληθινή αγνότητα η  αγιοσύνη, δεν είναι εκεί που τη ζητάμε συνήθως. Είναι ψηλά και έρχεται από ψηλά. Ο ποταμός κατεβαίνει από το βουνό και αν αντλούμε  το νερό από την πηγή  του είναι καθαρό, αν όμως το αντλούμε από πολύ χαμηλά θα είναι πάντα ακάθαρτο, μολυσμένο και μάλιστα επικίνδυνο. Πηγαίνουμε να ζητήσουμε το νερό από πολύ ψηλά, εκεί όπου είναι ο Κύριος και θα πιούμε το καθαρό νερό, κι αυτό το νερό θα μας πλύνει, θα μας ξεδιψάσει, θα μας ζωογονήσει, θα μας κάνει αθάνατους. Το περιστέρι είναι το σύμβολο της αγνότητας, γι αυτό παρουσίασαν το Άγιο Πνεύμα  με την μορφή ενός περιστεριού. Μεταξύ των άλλων ζώων το σύμβολο της αγνότητας είναι το αρνί, με το άσπρο του μαλλί, με την γλυκύτητα και την αθωότητά του με την θυσία του και την ταπεινότητά του.

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets