Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τι θα κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Γράφει η Αγγελική Καραγεώργου

«Διχασμένοι» εμφανίζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές μπροστά στο σενάριο ο Πρωθυπουργός να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας ή να καταθέσει η αντιπολίτευση πρόταση μομφής.


Οπως δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο ανεξάρτητος βουλευτής - προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ - Οδυσσέας Βουδούρης, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά καθώς, όπως εξηγεί, «η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει αθετήσει όλες τις δεσμεύσεις της από την προγραμματική συμφωνία». Εκτιμά μάλιστα ότι ο κ. Κουβέλης «παίζει ένα παιχνίδι προς όφελός του και για το θεαθήναι. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα ατύχημα». «Είναι εντελώς παράδοξο, ενώ έχει ψηφίσει τόσα αντιλαϊκά μέτρα, να ρίξει τώρα την κυβέρνηση με αφορμή την ΕΡΤ», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ιδια στάση κρατά και ο ανεξάρτητος βουλευτής - πρώην ΠΑΣΟΚ - Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος δεδομένου - όπως λέει - ότι καταψήφισε δύο Μνημόνια, δεν είναι διατεθειμένος τώρα να στηρίξει την κυβέρνηση. «Επί της ουσίας, με αυτή την πολιτική, δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα, άρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτονόητο τι θα πράξω», σημειώνει με νόημα. Ο πρώην συνάδελφός του από το ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης προτιμά να μην ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Στον αντίποδα, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Λοβέρδος θα στηρίξει την κυβέρνηση. «Πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα και η στάση μου θα εξαρτηθεί από το πόσο κοντά είμαστε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, αίνιγμα παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρης Μουτσινάς και Θεόδωρος Σολδάτος. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής - προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ - Κώστας Μαρκόπουλος το τελευταίο διάστημα, με δηλώσεις του, έχει ταχθεί υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται να στηρίξει την κυβέρνηση, δίνοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης.




Πηγή: tanea.gr

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets