Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε το βράδυ

Έχετε παρατηρήσει μερικές φορές ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα το βράδυ, γιατί πριν λίγο φάγατε κάποιο φαγητό που σας άρεσε αλλά δεν είχατε έναν ήσυχο ύπνο; 


 Εμείς θα σας πούμε ποια φαγητά… θα αποφεύγετε να τρώτε και μετά δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε εύκολα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα τρόφιμα:

Κόκκινο Κρέας
Έπειτα από μία λαχταριστή μπριζόλα και μερικά λαχταριστά παιδάκια οι περισσότεροι από εμάς ξεκουμπώνουν ένα κουμπί από το παντελόνι τους προκειμένου να ανακουφιστούν λίγο. Το πρόβλημα είναι ότι το κόκκινο κρέας είναι ότι είναι φορτωμένο με πρωτεΐνες και λίπη που θα κρατήσει το σώμα σας να δουλεύει σκληρά όλη τη νύχτα. Για να επιτευχθεί ένας βαθύτερος ύπνος, θέλετε ιδανικά όλα τα συστήματα σας σε γαλήνη και το κρέας έχει ανάγκη περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί από οποιαδήποτε άλλα τρόφιμο. Μην αποφεύγετε εντελώς το κόκκινο κρέας, καθώς έχουν υψηλά επίπεδα σιδήρου και την τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά τον ύπνο. Απλά μην το φάτε πριν από το κρεβάτι, ή το σώμα σας θα είναι απασχολημένο όλη τη νύχτα.

Αλκοόλ
Υπάρχει μια γενική πεποίθηση ότι οι άφθονες ποσότητες αλκοόλ σας βάζουν σε μια βαθιά ζάλη που παράγει μεγάλο ύπνο, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως ακριβείς. Αν και το αλκοόλ δεν θα σας βοηθήσει να σας πάρει ο ύπνος, δεν οδηγεί σε αναζωογονητική ανάπαυση. Το αλκοόλ παρεμβαίνει στην πραγματικότητα με τις λειτουργίες αποκατάστασης του ύπνου, συχνά ανοίγοντας το δρόμο για ρηχό ύπνο και πολλές αφυπνίσεις στη διάρκεια της νύχτας. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τακτικά αλκοόλ για να κοιμηθούν έχουν αναπτύξει μια εξάρτηση με αυτό, το οποίο δημιουργεί ένα απογοητευτικό κύκλο. Αν έχετε στόχο για ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο, το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται.

Μαύρη Σοκολάτα
Ποιος δεν ήθελε να φάει σοκολάτα πριν από το κρεβάτι για να πάρει αυτό το ζεστό συναίσθημα; Δυστυχώς, αν θέλετε έναν καλό βραδινό ύπνο, η μαύρη σοκολάτα είναι μία από τις τροφές που τότε θα πρέπει να αποφύγετε. Μαύρη σοκολάτα είναι ένας ύπουλος πηγή καφεΐνης. Σχεδόν όλες οι σοκολάτες περιέχουν κάποιο επίπεδο της καφεΐνης, και στην κορυφή του ότι, είναι φορτωμένη με διεγερτικά όπως η θεοβρωμίνη, η οποία είναι γνωστό ότι κάνουν αγώνα την καρδιά σας λίγο. Ο μοναχικός καλύτερος τρόπος είναι η λευκή σοκολάτα, που δεν έχει θεοβρωμίνη και είναι συνήθως μικρή σε καφεΐνη.

Σκόρδο
Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε το σκόρδο πριν από το κρεβάτι, αν κοιμάσαι με το εταίρο σας ήμισυ, αλλά είναι καλύτερο να αποφεύγονται για λόγους εκτός από την κακή αναπνοή. Το σκόρδο είναι γνωστό ως “θερμό βότανο” και, μαζί με τα πικάντικα τρόφιμα, αυτό τείνει να έχει ορισμένες ιδιότητες που μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καύσου. Είναι γνωστό ότι μερικές φορές έχει την παρενέργεια του να ταράσσει το στομάχι, οπότε αν έχετε ένα αδύναμο στομάχι ή είναι ευάλωτο σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ανάψει η φωτιά πριν ξαπλώσετε για να ξεκουραστείτε.

Δημητριακά
Ένα καλό μπολ με κρύα δημητριακά αμέσως πριν από το κρεβάτι, ίσως να θέλετε να είστε προσεκτικοί ποια θα επιλέξετε ή με αυτά που πρέπει. Τα δημητριακά συχνά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ραφιναρισμένης ζάχαρης και είναι γεμάτα από υδατάνθρακες. Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσετε με ένα κομμάτι από ένα δυστύχημα ακίδας και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η οποία δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να βάλουν το σώμα σας σε ειρήνη πριν τον ύπνο. Αντί για δημητριακά σοκολάτας η φρούτων, που τρώμε στο πρωινό. Εκείνα που είναι ολικής αλέσεως και να έχουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου θα σβήσουν τη λαχτάρα.

Σοκολατένιες Μπάρες
Αν θέλετε να έχετε εφιάλτες σχετικά με το τέρας στην ντουλάπα ή τα δαιμόνια κάτω από το κρεβάτι που θα ταράξει τον ύπνο σας, ίσως να θέλετε να αποφύγετε σοκολάτες. Ένας από τους ευκολότερος και χειρότερος τρόπους για να βγείτε από ένα βαθύ ύπνο είναι από έναν εφιάλτη που είναι πολύ αληθινός για μας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 7 στους 10 ανθρώπους που τρώνε πρόχειρο φαγητό, όπως σοκολάτες πριν από το κρεβάτι είναι πιο πιθανό να είναι επιρρεπείς στους εφιάλτες. Η υπόθεση είναι ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου δημιουργούν πιο πολλά εφιαλτικά κύματα εγκεφάλου. Δοκιμάστε αυτά τα υποκατάστατα πρόχειρο φαγητό αντ ‘αυτού. Διώξτε αυτό το σνακ από το μενού σας αργά το βράδυ, αν αναζητείτε για μια ήσυχη νύχτα.

Πίτσα
Αν θέλετε να δώσετε στο στομάχι σας μια καλή προπόνηση πριν από το κρεβάτι, με ζωοτροφές κάποια λιπαρά, αλμυρή πίτσα. Το στομάχι σας, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας, θα ήθελε να χαλαρώσει, όπως τα περισσότερα από τα άλλα όργανα, αλλά η πίτσα δεν είναι ακριβώς ένα ελαφρύ γεύμα. Η κοιλιά σας θα είναι πολύ απασχολημένη. Το στρώμα σάλτσας ντομάτας έχει υψηλά επίπεδα οξύτητας, η οποία είναι απλώς άλλος ένας καταλύτης για την παλινδρόμηση οξέος, αλλά σε γενικές γραμμές, τα ιδιαίτερα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέατα και τυριά κάνουν μια αρκετά καλή δουλειά από τη δική τους μεριά για την αναμόχλευση της καούρας. Αυτό δεν είναι η κλήση αφύπνισης που θέλετε τη νύχτα. Μία φέτα δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά πότε όταν είναι η τελευταία φορά που σταματήσατε σε ένα μόνο κομμάτι;

Ζυμαρικά
Τα ζυμαρικά είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για όσους θέλουν ένα γρήγορο σνακ πριν από το κρεβάτι, αλλά δεν είναι ιδανικό σνακ για το βραδινό σας. Ζυμαρικά ίσον με υδατάνθρακες, και αν πάμε για ύπνο αμέσως μετά το φαγητό, αυτό είναι όλο που πρόκειται να μετατραπεί σε λίπος. Συν του ότι, εάν προστεθούν στα ζυμαρικά λάδια, τυριά και κρέμα γάλακτος ή σάλτσες ντομάτας τότε θα προσθέσω μόνο αγάπη στα “πιασίματα”. Επίσης, τα περισσότερα ζυμαρικά έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να πέσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, να καθυστερήσει τον ύπνο σας και να ξυπνήσετε τη νύχτα.

Σέλινο
Βλέποντας το σέλινο σε αυτή τη λίστα μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά υπάρχει ένας απλός λόγος για αυτό: το σέλινο είναι ένα φυσικό διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να σας κάνει να κατουρήσετε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. Θα αυξηθεί ο ρυθμός της ούρησης επειδή το σέλινο αυξάνει το νερό στο σώμα μας. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι αν έχετε καταναλώσει πάρα πολύ σέλινο πριν από το κρεβάτι, το σώμα σας μπορεί να σας ξυπνήσει από τον ύπνο σας, για ένα διάλειμμα για κατούρημα. Τα λαχανικά είναι μερικά από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμών που μπορείτε να δώσετε στο σώμα σας, αλλά αποφύγετε αυτά, όπως το σέλινο για τον λόγο της αποφυγής διακοπής του ύπνου σας.

Παγωτό
Το παγωτό θα μπορούσε να είναι το πιο παρήγορο για συνοδεία στο κρεβάτι, αλλά υπάρχει ένα όριο για να καταπραϋντικές ιδιότητες του. Για ορεκτικό, το παγωτό είναι φορτωμένο με λίπος, έτσι δεν πρόκειται να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να κάψει κάποια από αυτά πριν από το κρεβάτι, και στη συνέχεια, όλη η ζάχαρη πρόκειται να αντλήσει στο σώμα ενέργεια, έτσι θα σας στέλνει το σώμα σας περίεργα μηνύματα. Στην κορυφή του ότι, μόλις η ζάχαρη αποθηκευτεί το βράδυ μετατρέπεται σε λίπος. Επίσης, ανακαλύφθηκε ότι η κατανάλωση υψηλής περιεκτικότητας τροφίμων σε ζάχαρη πριν από το κρεβάτι προκαλεί εφιάλτες , ωστόσο η γεύση θα μπορούσε να σας ηρεμήσει, αλλά τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά. Οπότε σκεφτείτε ποιο θα είναι το γεύμα που θα πάρετε πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας το βράδυ, για να έχετε ένα απολαυστικό ύπνο.




Πηγή: Fytokomia.gr







Βραδινό Φαγητό: Προσοχή!

Η ώρα του δείπνου είναι πολύ σημαντική στην αύξηση του σωματικού βάρους, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μελέτη τους κατέδειξαν πως όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από όταν τρώμε νωρίτερα….

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις μελέτησε δύο ομάδες ποντικών.Στην πρώτη ομάδα τα ζώα έτρωγαν σε ώρες που κανονικά θα έπρεπε να κοιμούνται, ενώ στη δεύτερη ομάδα έτρωγαν σε φυσιολογικές ώρες της ημέρας.

Στη μελέτη που διέρκεσε έξι μήνες, τα ποντίκια χωρίστηκαν σε δυο ομάδες οι οποίες διατρέφονταν με τροφές που περιείχαν πολλά λιπαρά. Τα ζώα που έτρωγαν αργά τη νύχτα πήρα διπλάσιο σωματικό βάρος από ό,τι εκείνα που έτρωγαν νωρίτερα. Μάλιστα, αυτό φάνηκε να ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις που τα ποντίκια είχαν την ίδια σωματική δραστηριότητα και έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες φαγητού.

«Ένα από στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε βάρδιες, οι οποίοι τείνουν να είναι υπέρβαροι. Αυτό μας έκανε να σκεφτούμε ότι το να τρως ακατάλληλες ώρες της ημέρας ενδεχομένως συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Deanne Arble. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κιρκαδικός ρυθμός – το εσωτερικό «ρολόι» του ανθρώπινου οργανισμού- διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πώς το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια.

«Ο τρόπος και οι αιτίες που ένας άνθρωπος παίρνει κιλά είναι περίπλοκη υπόθεση. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε και οι θερμίδες που καίμε. Ο καλύτερος προγραμματισμός των γευμάτων αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας» αναφέρει ο Fred Turek σπό το Κέντρο Ύπνου και Κιρκαδικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Norwestern, όπου και πραγματοποιήθηκε η μελέτη.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης πρέπει να επιβαβαιωθούν και στους ανθρώπους, ευελπιστώντας ότι θα ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για τη διαδικασία μέσω της οποίας η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους. Θεωρείται ότι ο ύπνος, οι ορμόνες και η θερμοκρασία του σώματος παίζουν ρόλο στο πώς παίρνουμε κιλά.Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.




Πηγή: medicaltv.eu







Γιατί δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ;

Μία κακή συνήθεια που πρέπει να αλλάξει

Αν βγει κάποιος για βραδινό φαγητό στην κεντρική Ευρώπη θα διαπιστώσει ότι τα εστιατόρια κλείνουν πολύ νωρίς, ως τις 10 υπάρχει περιθώριο για δείπνο. Αντίθετα, στην Ελλάδα, στις 10 το βράδυ οι συμπολίτες μας ξεκινούν για το εστιατόριο.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ωστόσο τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουμε αν προγραμματίζουμε το δείπνο μας αρκετά νωρίς το βράδυ.

1. Όσοι τρώνε νωρίς το βράδυ και στη συνέχεια απέχουν από το φαγητό για 16 ώρες, είναι πιο αδύνατοι από εκείνους που τρώνε την ίδια ποσότητα θερμίδων, αλλά τσιμπολογούν όλο το εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με μια μελέτη στο Cell Metabolism. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ένα μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των γευμάτων, επιτρέπει στο σώμα να επεξεργάζεται την τροφή πιο αποτελεσματικά. Παρατήρησαν ακόμη ότι ακόμη κι αν η διατροφή περιέχει περισσότερα λιπαρά, παίρνουμε λιγότερο βάρος όταν δεν τρώμε για 16 ώρες, από ό,τι αν τρώμε συχνά. Ένας σημαντικός λόγος για να μην τρώμε αργά το βράδυ.

2. Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα αργά το βράδυ. Σύμφωνα με το National Institutes of Health των ΗΠΑ, τα γεύματα αργά το βράδυ μπορεί να προκαλέσουν δυσπεψία που παρεμβαίνει στον ύπνο. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ. Ενώ ένα ποτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν ξαπλώσετε και αποκοιμηθείτε, μόλις δύο αλκοολούχα ποτά μπορεί να σας στερήσουν ουσιαστικά τον βαθύ ύπνο και τον ύπνο REM (είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από εγκεφαλικά κύματα που δείχνουν ενεργοποιημένα και μοιάζουν με πολύ ελαφρύ ύπνο ή με την εγρήγορση, αλλά και από βαθιά χαλάρωση των μυών, παρόμοια με αυτή στο βαθύ ύπνο), γεγονός που σημαίνει ότι θα ξυπνάτε πιο συχνά. Οι διαταραχές του ύπνου που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι χειρότερες στις γυναίκες, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan.

3. Η τροφή χρειάζεται χρόνο για να αφομοιωθεί σωστά. Αν επιλέγετε να τρώτε νωρίς το βράδυ, δίνετε χρόνο στο σώμα σας να αφομοιώσει σωστά το φαγητό και μειώνετε τον κίνδυνο παλινδρόμησης του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Η ήπια δραστηριότητα μετά το φαγητό, όπως μια χαλαρή βόλτα, διευκολύνει την πέψη, επειδή το περιεχόμενο του στομάχου ωθείται προς το έντερο.

4. Το φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας, προάγει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό, τη διάθεση και την εγκεφαλική λειτουργία, ενώ η καθυστέρηση ή η παράλειψη γευμάτων, μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε εξάντληση και δυσάρεστη διάθεση. Αντί να πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι, συνιστάται να τρώτε ένα ελαφρύ σνακ δημητριακών ή πλιγούρι βρώμης.

5. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι τρώνε αργά το βράδυ, έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι το «τσιμπολόγημα» αργά το βράδυ, αυξάνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ενός είδους λίπους που βρίσκεται στο αίμα. Όταν τρώμε, το σώμα μας μετατρέπει τις θερμίδες που δεν χρησιμοποιεί σε τριγλυκερίδια. Η αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα είναι επικίνδυνη καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αθηρωμάτωση των αρτηριών και για σοβαρές καρδιακές ασθένειες.




Πηγή: periergaa.blogspot.de

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets