Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Φθηνές διακοπές δίπλα στο κύμα

Εναλλακτικές και οικονομικές διακοπές μέσα στη φύση προσφέρουν τα δεκάδες κάμπινγκ που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα.



Από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, σε μαγευτικές συχνά τοποθεσίες και σχεδόν πάντα δίπλα στη θάλασσα, μεγάλες και μικρότερες μονάδες δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να κάνει διακοπές με ιδιαίτερα φτηνές τιμές που ξεκινούν από 5 ευρώ το άτομο (χωρίς τη σκηνή). Εκτιμάται πως το κόστος των διακοπών σε κάμπινγκ κατά μέσο όρο είναι μειωμένο σε ποσοστό 60-70% σε σύγκριση με τις ξενοδοχειακές μονάδες. Οι συνδυασμοί τιμών και παροχών μπορούν να καλύψουν σχεδόν όλα τα γούστα, καθώς υπάρχουν μικρές και ήσυχες μονάδες για οικογένειες, μεγάλα και θορυβώδη κάμπινγκ για εφήβους, φοιτητοπαρέες και ασταμάτητο γλέντι ή ακόμη και ο συνδυασμός τους. 

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιοκτητών Κάμπινγκ, Κ. Παπαδόπουλος, «όλα τα κάμπινγκ, εφόσον είναι αδειοδοτημένα από τον ΕΟΤ, πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Εχουν μίνι μάρκετ, εστιατόρια, μπαρ, πολλά έχουν επίσης πισίνες και πολλές άλλες εξειδικευμένες παροχές. Συνιστούν μια πολύ καλή και οικονομική λύση για τις διακοπές μιας οικογένειας, αλλά και όχι μόνο».

Η Χαλκιδική με 40 κάμπινγκ και η Πιερία με 38 κρατούν τα σκήπτρα στη χώρα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης, Αντώνη Δεληδημητρίου. Δυναμική παρουσία στον χώρο έχει και η Πελοπόννησος, στις αμμουδερές παραλίες της οποίας μπορεί κανείς να βρει δεκάδες κάμπινγκ για όλα τα γούστα. Ιδιαίτερα φιλική προς τους κατασκηνωτές είναι και η Εύβοια, όπως επίσης οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Επτάνησα, η Μαγνησία.


Εκπτώσεις έως 30%
Προσφορές για όλα τα πορτοφόλια

Σε εκπτώσεις και προσφορές προχωρούν τα περισσότερα κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες και να επιμηκύνουν τη σεζόν. Μια από τις συνηθέστερες προσφορές είναι οι εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 30% αν η διαμονή είναι πολυήμερη ή αν πρόκειται για γκρουπ, πολυμελείς οικογένειες κ.λπ. Αρκετοί επίσης προσφέρουν δωρεάν διανυκτερεύσεις σε κατασκηνωτές με πολυήμερες διαμονές. Στον Σίμο, για παράδειγμα, στην Ελαφόνησο δίνουν έκπτωση 15% για διαμονή πάνω από 3 βράδια (20% για πάνω από 5) στη δεύτερη φετινή επίσκεψη (όχι την υψηλή περίοδο), ενώ ο Αρμενιστής στη Χαλκιδική προσφέρει δωρεάν διανυκτερεύσεις για διαμονές 3 νυκτών και πάνω.

Κι αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα από την πλούσια γκάμα των προσφορών. Δεν είναι λίγες οι μονάδες που πουλούν σε τιμές... ευκαιρίας ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών για οικογένειες, μεμονωμένα άτομα ή παρέες. Σε πολλά κάμπινγκ οι προσφορές δεν ισχύουν τη λεγόμενη υψηλή σεζόν. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές μονάδες που υπόσχονται εκπτώσεις και προσφορές ακόμη και τον Αύγουστο, παρόλο που οι τιμές είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρσι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι ίδιες με το 2008.

Οι πληρότητες, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Κάμπινγκ, Κώστα Παπαδόπουλο, από πέρσι η κίνηση δείχνει ελάχιστα καλύτερη, αλλά πέρσι καταγράφηκε πτώση 30%. Αντίστοιχη εικόνα μεταφέρει από τη Χαλκιδική ο αντιπρόεδρος της Ενωσης, Αντώνης Δεληδημητρίου, λέγοντας πως η κίνηση είναι μειωμένη ακόμη και 50% από πλευράς Ελλήνων και 10-15% στους ξένους. Ολοι τώρα ελπίζουν σε μια βελτίωση την υψηλή περίοδο.

Το «Εθνος» παρουσιάζει σήμερα έναν αναλυτικό οδηγό με 100 κάμπινγκ σε όλη τη χώρα για πιστούς αλλά και νεοφώτιστους κατασκηνωτές...



Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets