Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

"OΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ"



Γράφει η Αλίκη Δαμασκηνού

"Εσείς είστε ο ναός του ζωντος Θεού".
"Διατηρείτε αυτό το ναό καθαρό και αγνό".

Την αγνότητα θα την δούμε τώρα, όταν ήρθαν όλοι αυτοί οι Τελώνες και Φαρισαίοι,  οδήγησαν  μπροστά  στον Ιησού τη μοιχαλίδα γυναίκα που ήθελαν να λιθοβολήσουν, όπως πρόβλεπε ο νόμος του Μωυσή. Τι έκανε ο Ιησούς;    



Έσκυψε κι άρχισε να γράφει στο έδαφος.  Ποτέ δεν αποκάλυψαν μέχρι  τώρα τα σημάδια που ο Ιησούς  χάραξε στο έδαφος, και μετά είπε: "Όποιος από σας είναι αναμάρτητος πρώτος ας ρίξει την πέτρα".  Άρα μόνο εκείνοι που ήταν  αγνοί μπορούσαν να εκφέρουν γνώμη ή να κρίνουν. Και καθώς θυμήθηκαν ότι όλοι, λίγο πολύ είχαν τσαλαβουτήξει σε σκοτεινές υποθέσεις, φοβήθηκαν.  Γιατί γνώριζαν το νόημα των συμβόλων που είχε χαράξει ο Ιησούς, διότι αυτά τα σύμβολα έλεγαν ότι όλα αυτά θα έπεφταν επάνω τους αν δεν ήταν αγνοί. Τότε ο ένας μετά τον άλλο έφυγαν αφήνοντας τον Ιησού με τη γυναίκα. Ο Ιησούς της είπε: "Λοιπόν που είναι;  Κανείς δεν σε καταδίκασε;".  "Κανείς Κύριε".  "Kι εγώ επίσης δεν σε καταδικάζω. Πήγαινε και μην αμαρτάνεις πια".

 Έχουν καταλάβει όλοι αυτή  την ιστορία;  Γιατί μόνο αυτοί που είναι ακάθαρτοι κατηγορούν τους άλλους για ακαθαρσία; Γιατί ο Ιησούς που ήταν αγνός δεν κατηγόρησε αυτή τη γυναίκα;  Από αυτό θα βγάλουμε ένα καταπληκτικό συμπέρασμα!  Όλοι αυτοί που είναι άσχημοι, κατακρίνουν την ομορφιά, κι όλοι εκείνοι που είναι ακάθαρτοι είναι εναντίων των αγνών. Ενώ εκείνοι που είναι αγνοί δεν ασχολούνται με την ακαθαρσία των άλλων, έχουν άλλα πράγματα να κάνουν. Αυτοί που είναι πραγματικά αγνοί δεν ανοίγουν το στόμα τους για να κατακρίνουν κάποιον που δεν είναι αγνός, αν κι έχουν το δικαίωμα, όμως δεν το  κάνουν  γιατί είναι πάνω από αυτό. Ο Ιησούς είχε όλο το δικαίωμα να κατηγορήσει αυτή τη γυναίκα, όμως δεν το έκανε, γιατί η αγνότητα δεν ασχολείται με την ακαθαρσία του άλλου.

Αυτοί που είναι αγνοί προσπαθούν να εξαγνίσουν τους άλλους και αυτοί που είναι ακάθαρτοι σκέφτονται πάντοτε  να τους λερώνουν να τους συκοφαντούν.  Δεν είναι ευγενικό να λερώνουμε τους άλλους, αφήνουμε τον καθένα στην δικαιοσύνη του Θεού. Αν ένας άνθρωπος είναι ακάθαρτος ο Ουρανός θα του αφαιρέσει την ομορφιά του, τα προτερήματά του,  τις ικανότητές του, δεν θα του στείλει πια πλούτη και τέλος θα στερηθεί απ' όλες τις ευλογίες. Μην τους κρίνετε.
Ακόμα κι αν συκοφαντήσετε κάποιον που ζει στην αγνότητα,  ότι και να κάνετε αυτός θα γίνει ακόμα πιο θαυμάσιος, ακόμη πιο πιο νοήμων, κι εσείς θα τρώγεστε λέγοντας: "Α! δεν τα καταφέρνω να του κάνω κακό..." Να η θλιβερή  τύχη εκείνων που φαντάζονται ότι είναι αγνοί κι ότι μπορούν να κρίνουν τους άλλους.  Αν εσείς είστε μια πηγή κανείς δεν μπορεί να σας λερώσει.  Αν δεν είστε αυτή η πηγή,  μιμηθείτε αυτόν που έγινε πηγή, αντί να του κάνετε κριτική, γίνετε και σεις μια πηγή που αναβλύζοντας καθαρίζει χωρίς διακοπή.

Mην ασχολείσαι με την βρωμιά των άλλων. Αντίθετα,  δέξου τους όπως είναι,  προσπάθησε να τους βοηθάς,  δώσε την αγάπη σου, το φως σου, κι αν δεν καταλάβουν τόσο το χειρότερο γι αυτούς!  Αν δεν βαδίσουν στο φωτεινό δρόμο θα μουχλιάσουν αργά ή γρήγορα, κι όλος ο κόσμος θα τους αποφεύγει βουλώνοντας τη μύτη. Oι πιο ακάθαρτοι άνθρωποι είναι εκείνοι που είναι ανικανοποίητοι από τη ζωή,  και που αντί να εργάζονται για να πραγματοποιούν το πιο υψηλό ιδανικό, κατασκοπεύουν τους άλλους  τους υποπτεύονται, και σκορπίζουν αμφιβολίες και συκοφαντίες. Κι ακριβώς αυτό είναι βρωμιά, το να  είναι κανείς γεμάτος αμφιβολίες, υπόνοιες, ζήλιες, κι επιθυμίες για κάθε τι που είναι αρνητικό.

Όταν ο Ιησούς έλεγε:
"Ήρθα για να έχουν όλοι Ζωή και να την έχουν άφθονη". Μιλούσε για την Πνευματική Ζωή!

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets