Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πως καλλιεργούμε την αγνότητα;



Γραφει η Αλικη Δαμασκηνου

Όταν μιλάμε για αγνότητα ας υπονοούμε, πάνω απ' όλα, εκείνη της σκέψης και του συναισθήματος.
Γιατί πρώτα στη σκέψη και στο συναίσθημα είναι κανείς ξεδιάντροπος και παράξενος.
Κι αυτή η κατώτερη κατάσταση προκαλεί συνέπειες και στο φυσικό επίπεδο.



Η αγνότητα..Μπορούμε να απαντήσουμε με πολλών ειδών τρόπους αλλά, κατά βάθος, η αγνότητα σημαίνει απλότητα, μάλιστα ότι είναι απλό, χωρίς ανάμιξη,  που δεν περιέχει κανένα ξένο στοιχείο η αντίθετο με την καλή λειτουργία του συνόλου. Κατ' αρχήν, για να καταλάβουμε την αγνότητα, δεν είναι αναγκαίο να πάμε να την ζητήσουμε στο επίπεδο της ηθικής. Ανήκει σε όλα τα επίπεδα και θα είναι πιο ξεκάθαρο αν αρχίσουμε να τη μελετάμε μέσα στον οργανισμό με τη διατροφή.

Όταν τρώμε, όλα τα στοιχεία που απορροφάμε και που δεν συμβάλουν στη ζωτικότητα,στην υγεία του οργανισμού, θεωρούνται σαν ακάθαρτα και βλαβερά.  Είναι φανερό πως αυτά τα στοιχεία δεν φαίνονται πάντοτε σαν ακαθαρσίες, ένα δηλητήριο μπορεί να είναι διαυγές, αν όμως το καταπιείτε παθαίνετε. Όταν κόβετε φρούτα, πορτοκάλια π.χ.,μένετε έκπληκτος βλέποντας τη διαύγεια της ύλης τους,  όμως στην πραγματικότητα δεν είναι εντελώς αγνή,  και καμία τροφή δεν είναι εντελώς αγνή. Λοιπόν, τι κάνει ο οργανισμός;  Συμβαίνει στον οργανισμό το ίδιο πράγμα που γίνεται στα σύνορα.  Στα σύνορα υπάρχουν τελωνοφύλακες που ψάχνουν το αυτοκίνητο σας και τις βαλίτσες σας,για να διαπιστώσουν ότι δεν κάνετε παράνομο εμπόριο, και δεν θα περάσετε τίποτα λαθραίο.

Με τον ίδιο τρόπο, στο ανθρώπινο ον βρίσκονται τελωνοφύλακες που εξετάζουν την τροφή και που πετούν καθετί που δεν μπαίνει στη σύσταση του οργανισμού. Μα δυστυχώς ο άνθρωπος είναι συχνά σε μια τέτοια κατάσταση που να εμποδίζει ασυνείδητα την εργασίααυτών των τελωνοφυλάκων.  Oταν έχει στεναχώριες π.χ. η όταν είναι κουρασμένος, καταβεβλημένος, τρομαγμένος, εμποδίζει τις λειτουργίες όλων αυτών των όντων που έχουν αναλάβει να κάνουν μια επιλογή, και αφήνουν να περνούν  βλαβερά στοιχεία που μαζεύονται μέσα στον οργανισμό.  Λοιπόν, με τον τρόπο που ενεργεί, που καταλαβαίνει, που αισθάνεται τα πράγματα ο άνθρωπος ενεργεί  και πάνω στις υπάρξεις που είναι μέσα του, στα κύτταρά του, κι αν δεν είναι λογικός, τα παραμορφώνει τα εξασθενεί η διαφθείρει τις προτιμήσεις του.  Να πως βάζει κανείς μέσα του κάθε είδους πλεονεξία, αταξία, έλλειψη διάκρισης  στους υπαλλήλους του, που αρχίζουν πια να μη βλέπουν πολύ καθαρά  και να αφήνουν να περνούν όλα τα βλαβερά στοιχεία.

Θα ξανασυζητήσουμε αυτό το θέμα και θα διαπιστώσουμε ότι η αγνότητα είναι ένας πλούσιος, βαθύς και εξαιρετικά σημαντικός κόσμος.

"Διότι είμαι ζηλότυπος προς εσάς κατά ζηλοτυπίαν Θεού, επειδή σας αρραβώνισα με ένα άνδρα για να σας παραστήσω παρθένον αγνήν είς τον Χριστόν".
Β. Κορινθίους ια΄2.

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets