Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΟΦΙΑ AΓΑΠΗ ΘΕΛΗΣΗ



Γράφει η Άννα Δαμασκηνού

"Ο σοφός ακούων θέλει γίνει σοφότερος".
Παροιμίες  α'  5.

Όταν το παιδί είναι ακόμα στην κοιλιά της μητέρας  είναι ενωμένο μ' αυτήν με τον ομφάλιο λώρο με το οποίο τρέφεται. Είναι με το ηλιακό πλέγμα που κατασκευάζεται ο άνθρωπος και η χρήση του εγκεφάλου δεν έρχεται παρά τελευταία. Αλλά κατά την διάρκεια της ζωής του ο άνθρωπος οφείλει αρχίσει να κάνει χρήση της νόησής του να μελετά τα πράγματα, να τα εμβαθύνει, και τέλος να αρχίσει την εργασία για να τα πραγματοποιεί στο φυσικό επίπεδο. Η  "σοφία"  λοιπόν να είναι στην πρώτη θέση, μετά η "αγάπη", και τέλος η "θέληση" η πραγματοποίηση.



Μπορείτε να κάνετε το αντίθετο, αλλά υπό τον όρο να είστε τέλειοι. Για να ενεργήσετε χωρίς να  σκεφτείτε, χρειαζεται να είστε σαν τον Κύριο, και τότε ότι και να κάνετε θα είναι τέλειο, σπουδαίο, θαυμάσιο και χρήσιμο.  Αλλά γενικά είναι καλύτερα να σκέφτεστε πριν ενεργήσετε.  Τι  συμβαίνει σ' αυτούς που κάνουν το αντίθετο; Όταν δεν είναι  σαν τον Κύριο αλλά θέλουν να κάνουν σαν Εκείνον, τότε ενεργούν πρώτα, υπογράφουν συμβόλαια, συνιστούν εταιρίες, κάνουν γάμους, και μετά υποφέρουν, γιατί αναμιγνύεται η καρδιά,  λυπούνται, κλαίνε, φωνάζουν και στο τέλος, σκέφτονται και βγάζουν συμπεράσματα! Να:  πρώτα ενεργούν, μετά υποφέρουν, και τέλος σκέφτονται!

Ενώ θα έπρεπε να κάνουν το αντίθετο, να σκεφτούν πρώτα, μετά να αισθανθούν, να επιθυμήσουν, ή να χαρούν,  και στο τέλος να ενεργήσουν.  Bλέπετε τώρα πόσο όλα αυτά είναι σαφή. Μπορείτε να κάνετε σαν τον Κύριο,  δηλαδή να ενεργήσετε πρώτα, αλλά με την προϋπόθεση να είστε ήδη σε θέση να το κάνετε. Τότε ότι και να αναλάβετε γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες, με τους νόμους, σύμφωνα με την αρμονία και δεν υπάρχει φόβος να παρεκκλίνετε.

Όταν όμως δεν είστε ακόμα σε θέση να το κάνετε, τότε, σκεφτείτε πρώτα καλά και μετά αρχίστε την εργασία.  Δεν θα το μετανιώσετε ποτέ, γιατί αυτό ήταν σύμφωνα με τους κανόνες. Να, αυτή είναι η αντίθετη διαδικασία της εργασίας του Θεού.
Πως συμβαίνει αυτό; Ο Θεός δεν σκέφτηκε; Δεν υπολόγισε;   Ναι, αλλά πριν,  είχε βέβαια συλλάβει πρώτα τη δημιουργία του κόσμου, και μετά είπε στους εργάτες Του να εκτελέσουν το σχέδιό Του. Έδωσε το σχέδιο του σπιτιού και οι εργάτες,  οι χτίστες, οι μαραγκοί (οι αρχάγγελοι) άρχισαν την εργασία.

 Αυτοί πραγματοποίησαν, σχημάτισαν  αλλά ο Δημιουργός είναι ο Θεός. Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο και οι αρχάγγελοι τον σχημάτισαν.  Σκέφτηκε επίσης πριν δημιουργήσει.  Σκέφτηκε και όταν είδε ότι αυτό ήταν καλό, το έβαλε στην καρδιά Του. Μετά οι άλλοι κατασκεύασαν ακριβώς σύμφωνα με τα σχέδιά Του.

"Ο νόμος του σοφού είναι πηγή ζωής".
Παροιμίες ιγ' 14.

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets