Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

"ΝΕΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ"



Γράφει η Άννα Δαμασκηνού

"Kαι είδον  Ουρανόν Νέον και Γην Νέαν!"
"Ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθεν".
Αποκάλυψις κα'  1.






Εγκαταλείπουμε την παλιά φιλοσοφία,  πολλοί δεν ξέρουν ότι για να ζεστάνεις τους άλλους  χρειαζεται να είσαι  ζεστός, ότι για να φωτίσεις τους άλλους  χρειάζεται να είσαι φωτεινός,  ότι για να αναζωογονήσεις τους άλλους χρειάζεται να είσαι ζωντανός, νοήμων.  Για να επιβάλουμε στις νέες γενιές ηθικές ιδιότητες, οφείλουμε να τις έχουμε  πρώτα εμείς.  Αλλιώς δεν μπορούμε να δώσουμε το παράδειγμα. Πως να μην επαναστατούν οι νέοι;  Είναι φυσικό να μην υπακούουν πια. Εσύ ο παιδαγωγός, ο γονιός, οφείλεις να αναδίδεις από μέσα σου τις ιδιότητες που θέλεις να διδάξεις, να βγαίνει από μέσα σου κάτι το τονωτικό, το μεταδοτικό, το ακαταμάχητο.

Ένας ποιητής,  ένας αληθινός μουσικός, σπρώχνει τους άλλους να γίνουν ποιητές και μουσικοί. Ένας αληθινός φορέας της αγάπης κάνει τους άλλους να γεμίζουν από αγάπη.  Ένας τολμηρός στρατηγός, γεμάτος ανδρεία, επηρεάζει τους στρατιώτες του. Εφορμούν πάνω στον εχθρό και νικούν. Φαντάσου ένα δειλό, ένα φοβητσιάρη  που φωνάζει: "Εμπρός!"  Mε μια φωνή που τρέμει.  Κανείς δεν τον ακολουθεί. Οι εκπαιδευτές λένε: "Να είστε καλοί, τίμιοι, να είστε..."  Όμως αυτοί οι ίδιοι είναι; Τότε πως θέλουμε οι νέες γενιές να παρασυρθούν;

Και είναι αλήθεια, λένε ότι θα βελτιώσουν τη μόρφωση, με πιστώσεις, με υλικό, με κάθε είδους εγκαταστάσεις σταδίων, με πισίνες, με βιβλιοθήκες... καθόλου..  Πρώτα απ' όλα, να δίνουν ένα ζωντανό παράδειγμα. Να η αληθινή λύση, η παρούσα μόρφωση μένει στην επιφάνεια, στην περιφέρεια, ενώ η αληθινή παιδαγωγική είναι μια παιδαγωγική του κέντρου.   Γίνετε εσωτερικά ευγενικός, δίκαιος, τίμιος, ακόμα κι αν δεν λέτε τίποτα,  κάνετε αυτούς που είναι γύρω σας, ευγενικούς, δίκαιους, τίμιους. Ειδάλλως δεν είναι παρά φρασεολογίες και πολυλογίες.

"Νέα Καλλιέργεια!" δηλαδή, "Νέος Ουρανός!"  Αναποδογύρισμα της κατάστασης. Κι αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν ακόμα στους παλιούς δρόμους στις παλιές αντιλήψεις, στις παλιές συνήθειες, καλά λοιπόν, ας μείνουν εκεί! Αργά ή γρήγορα θα χάσουν τα πάντα.  Γιατί προετοιμάζονται αναστατώσεις στον κόσμο για να οδηγήσουν τους ανθρώπους προς την μια και μόνη Αλήθεια.

Απορρίπτουμε όλες τις αλήθειες των ανθρώπων που δεν είναι ικανές να μας φέρουν Θερμότητα, Φως, και Ζωή!
Να τη ή Αλήθεια! Ελευθερώνει, ζεσταίνει, αναζωογονεί, φωτίζει, καλυτερεύει. όλοι τώρα λένε:
 "Δώστε μου αυτήν εδώ την Αλήθεια, ειδάλλως κρατήστε όλες τις άλλες αλήθειες σας,  για σας, δεν τις έχουμε ανάγκη". 
Η Αλήθεια...όταν την έχει βρει κανείς δεν είναι πια ο ίδιος! Βλέπετε πόσο είναι απλό...
Και ξέρετε τι είναι η Αλήθεια; Είναι ένα πράγμα που είναι πάντα μπροστά στους ανθρώπους, ένα πράγμα μπροστά στη μύτη τους και που δεν το βλέπουν!

"Ακούσατε ουρανοί και ακροάσθητι γη..".
Ησαΐας α' 2.

Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets