Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Προληπτική επιστράτευση


Απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω πανελλαδικών εισηγείται η ΟΛΜΕ

Τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά


Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος


Πανικόβλητη τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις η κυβέρνηση για τυχόν θετική απόφαση των ΕΛΜΕ στην εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω πανελλαδικών. Το υπ. Παιδείας, ξεκινά ήδη τις διαδικασίες αποστολής 86.000 φύλλων επιστράτευσης των καθηγητών. Προηγήθηκε μήνυμα του Κ. Αρβανιτόπουλου -μετά από συνάντηση με τον Σαμαρά- ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν .«Εάν επιστρατεύσουν κι εμάς, δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει» σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αντιδημοκρατικότητας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.




Με ...προληπτική επιστράτευση των καθηγητών απαντά το υπουργείο Παιδείας στην εισήγηση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (17/5) και 5νθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 25 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεν θα περιμένει την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών, καθώς δεν θέλει να χαθεί ούτε μία ημέρα από τις εξετάσεις.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τη γαλήνη και την ηρεμία των μαθητών-δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων διαμήνυσε ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου."Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους" είπε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και συμπλήρωσε: "Το δικαιώμα των νέων να διαγωνιστούν σε περιβάλλον ηρεμίας είνα ιερό, η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές δημιουργεί έντονη αναταραχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, αδιαιολόγητη αναστάτωση και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαδιευτικούς.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον δηλαδή την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και  την ηρεμία μαθητών και των οικογενειών τους, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με  την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων".
 
"Ανίκανη να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την αποφασιστικότητά τους για κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αντιδημοκρατικότητας. Οι προληπτικές απαγορεύσεις σε κάθε κινητοποίηση είναι το τελευταίο της όπλο" σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας ότι αδιαφορούν παντελώς για το δημόσιο σχολείο. "Είναι καταστροφικοί και επικίνδυνοι. Πρέπει, με τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού, να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.



Η απόφαση της ΟΛΜΕ
 
 


Η ΟΛΜΕ εισηγήθηκε 24ωρη απεργία την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (17/5) και 5νθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 25 Μαΐου. Η απόφαση ελήφθη με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά (ΕΣΑΚ ΔΕΕ, παράταξη του ΚΚΕ). Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και η απεργία ξεκινήσει, μέχρι τις 24/5 θα γίνουν εκ νέου γενικές συνελεύσεις για την περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης και τη συνέχιση της απεργίας.

Την Τρίτη 14/5 θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ και την Τετάρτη 15/5 γενικές συνελεύσεις προέδρων. Ως προϋπόθεση η ηγεσία της ΟΛΜΕ ζήτησε σήμερα από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στη γενική συνέλευσή τους αποφάσεις από τα μέλη τους στις οποίες να έχει υπάρξει απαρτία (δηλαδή αποφάσεις συνέλευσης των μελών της με τουλάχιστον το 30% των μελών της παρόντα).

"Δεν θέλουμε να είναι μια απεργία συνδικαλιστών, αλλά μια απεργία που να τη στηρίξει και να την θέλει ο κλάδος" δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ. "Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάρει πίσω την απόφασή της"  σημείωσε, λέγοντας ότι ο κλάδος των καθηγητών δεν επιθυμεί μια απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά αναγκάζονται τελικά να απεργήσουν μετά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται απο την κυβέρνηση.


"Εάν μας επιστρατεύσουν κι εμάς, δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η  ΟΛΜΕ εκφράζει αντιρρήσεις αναφορικά με την προωθούμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2 ώρες σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς την ταυτόχρονη προσαρμογή των αποδοχών.

Διαμαρτύρεται δε για τις επικείμενες απομακρύνσεις συμβασιούχων και αναπληρωτών καθηγητών, τις οποίες υπολογίζει σε 10.000, εν μέσω περιορισμού των οργανικών θέσεων στα σχολεία. Καθηγητές εξάλλου αναφέρουν ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες η κυβέρνηση και μια σειρά ΜΜΕ στην Ελλάδα "τρομοκρατούν" για τον κίνδυνο να χαθούν οι εξετάσεις των παιδιών, ενώ την ίδια ώρα μια σειρά διεθνή ΜΜΕ χτυπούν "καμπανάκια κινδύνου" για την ανεργία των νέων έως 25 ετών που ξεπέρασε το 64% στην Ελλάδα.



Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets