Αρχική Καρτέλα 1 Καρτέλα 2 Καρτέλα 3 Καρτέλα 4 Καρτέλα 5
Τελευταία νέα

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΕΝΑ


ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ!

Γράφει η Αλίκη Δαμασκηνού

Ο Ιησούς έλεγε:  "κανείς δεν μπορεί να πάει στον Πατέρα παρά μόνο μέσα από μένα".
"Γιατί εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή!  Είμαι το Φως του κόσμου!".



Οι Αλήθειες παρουσιάζονται ασύνδετες, διάσπαρτες, αλλά εμείς τις ενώνουμε βρίσκουμε τη θέση της κάθε μιας, μαθαίνουμε ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται μέσα στην ενεργητικότητα.  Όμως μια άλλη ενεργητικότητα, μια άλλη δραστηριότητα, γιατί η καθαρά εξωτερική εργασία είναι αναγκαία, αλλά ανεπαρκής, δεν μπορεί να γεμίσει όλη μας την ύπαρξη. 

H ευτυχία βρίσκεται μέσα στην εσωτερική εργασία της δημιουργίας!  Μαθαίνουμε να εκτελούμε μια εσωτερική εργασία με τη σκέψη, το συναίσθημα, τη φαντασία, τη θέληση  και μέσα σε μια τέτοια εργασία ο άνθρωπος βρίσκει την πληρότητα, γιατί ότι και να συμβεί στον κόσμο, αυτός θα έχει πάντα την εργασία του. Κάθε εξωτερική δραστηριότητα μπορεί να τη χάσει κανείς εξαιτίας των γεγονότων, όμως αυτή την εσωτερική εργασία μπορούμε να την κάνουμε παντού, ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, αφού κανείς δεν μπορεί να μας πάρει την νοημοσύνη μας, την καρδιά μας, τη θέλησή μας που είναι τα μόνα αληθινά πλούτη στα οποία μπορούμε να υπολογίζουμε πάντα. 

Οφείλουμε να αναπτύξουμε μέσα μας την ικανότητα της συγκέντρωσης πάνω σε Θεία πράγματα.  Αυτή η ικανότητα θα μας επιτρέπει να διασχίζουμε ήρεμα το δρόμο μας για όλη την αιωνιότητα. Αυτή η ικανότητα δεν προέρχεται από το μυαλό, απλά αντανακλάται στο μυαλό. Το πνεύμα είναι αυτό που έχει αυτή την ικανότητα και μπορεί να συγκεντρωθεί, το πνεύμα είναι εκείνο που μέσα μας σκέφτεται, αισθάνεται, ενεργεί. Το κάνει δια μέσου της ύλης, του φυσικού σώματος. Όταν όμως ελευθερωθεί από το φυσικό σώμα μη νομίζουμε ότι δεν μπορεί πια να σκεφτεί, να αισθανθεί, να ενεργήσει, αντίθετα, μόνο όταν ελευθερωθούμε από το φυσικό σώμα, και συγκεντρωθούμε στον Κύριο διαλύονται όλα τα σκοτάδια και οι ενοχλήσεις, αρκεί να συγκεντρωθούμε μόνο στον Υπέρτατο Κύριο.


Ο Ιησούς έλεγε:   "Ο Πατέρας Μου εργάζεται και εγώ επίσης εργάζομαι με Αυτόν".



Disqus

Days Remaining:
Hours Remaining:
Minutes Remaining:
Seconds Remaining:
Blogger Wordpress Gadgets